top of page

מי אנחנו

Go Team

העמותה הינה עמותה התנדבותית שהוקמה בשנת 1999 להנצחתו של החייל ערן אדרת ז”ל, שלרשת היה תפקיד במותו. העמותה, פועלת למען קידום מודעות הציבור הרחב: ההורים, הילדים ובני הנוער להשפעות החיוביות והשליליות של השימוש ברשת האינטרנט והרשתות החברתיות השונות על החברה וטיפוח שימוש מושכל ונבון בה. עד כה הדריכה העמותה באמצעות חיילים מתנדבים (בין השאר) למעלה מ –180,000 ילדים ובני נוער ברחבי הארץ, בדגש על הסכנות והסיכונים ברשת לילדים והנוער. העמותה שותפה למיזמים רבים העוסקים בשימוש נבון ברשת בעולם הרשתות החברתיות ועולם הסלולר. העמותה, עורכת כנסים בתחומים רבים ומגוונים של שימוש נבון ברשת. בנוסף לכך, שותפה אשנב במיזם של גוגל-Family safety center , המכיל תכנים ועצות לכל המשפחה בכל הקשור לגלישה נבונה ובטוחה ברשת.

דבר מייסד

דבר מייסד העמותה ד”ר אבשלום אדרת

דבריו של ד”ר אבשלום אדרת, כנס שנתי אשנ”ב, 13 ביוני 2003

חברי הנהלת עמותת אשנב, אוהדים וחברים של העמותה, אנשים יקרים,

לפני חמש שנים, ביום השנה הראשון למותו של בני, ערן, בזמן שירותו הצבאי, השתתפתי בקורס ביטוי עצמי ומנהיגות של חברת לנדמרק אדיוקיישן, החברה שמאחורי ה”פורום”, תוכנית חינוכית להעצמה אישית. בקורס זה כל אחד מהמשתתפים לוקח על עצמו פרויקט בקהילה כלשהיא בחייו. אני, עדיין המום, כואב ותחת הטראומה של האסון שפקד את משפחתנו, החלטתי שזאת ההזדמנות להנציח את זיכרו של ערן באירוע שיעסוק בהשפעות של האינטרנט על החברה.

פניתי למספר אנשים יקרים וסיפרתי להם מה עומד מאחורי הפרויקט. הרצון לזעוק את זעקתם של הצעירים שמחפשים באינטרנט מקום מוגן ובטוח להיכרויות, חברויות, החלפת מידע או סתם להעביר את הזמן בכיף, ולפתע מוצאים את עצמם בסביבה מאיימת, מנוכרת ופוגעת. בני נוער, כמו בני ערן, שחיפשו באינטרנט מקור לעידוד ולתמיכה, אולי להזדהות עם כאבם או לשיתוף נקודות משבר בחייהם, ובמקום זאת נתקלים באנשים רעי לב או ארגונים קיצוניים שמסיתים אותם, פולשים לפרטיותם ואף פוגעים ביקר מכל – קדושת החיים.

בני ערן, נקלע מיד עם התחלת שירותו הצבאי למצוקה נפשית קשה על רקע רצונו העז לעסוק בנושאי מחשב והשיבוץ שלו לאפסנאות, לעבודה פיזית קשה של פירוק והעמסת משאיות. שרשרת התעללויות, לאו דווקא פיזיות, ועוינות מצד חבריו ליחידה דחפו אותו לשים קץ לחייו.

עידוד להחלטה גורלית זו, והנחיות כיצד לבצע את התאבדותו באמצעות רובה, שאותן קיבל ערן בחדר צ’ט באינטרנט, היוו, כנראה, את הקש ששבר את גב הגמל.

בקבוצת הדיון באינטרנט הופיעה השאלה הבא:

“האם מישהו יודע מה הדרך הטובה ביותר להתאבד עם רובה M16? לאן עלי לכוון? לראש? מאיזה כיוון יש לכוון את הרובה לראש? אנא היו ספציפיים…”

התשובה המפורטת והמזעזעת לא אחרה לבוא:

“…אם אתה מחפש ירייה בראש, פשוט שב …”

כשחשבתי איזה נושא יהיה המתאים ביותר להנצחתו של ערן, מיד עלה הנושא של הסיכונים שיש באינטרנט וההשלכות החברתיות, פסיכולוגיות, ערכיות שיש לאינטרנט על החברה שלנו.

ביוני 1998 התקיים באוניברסיטת תל אביב הכנס הראשון על השפעת האינטרנט על החברה. השתתפו בו ח”כ מיקי איתן שדיבר על האינטרנט והממשלה, ד”ר דן שרון שדיבר על ההיבטים הנפשיים שיש לאינטראקציה הממושכת בין הצעיר והאינטרנט וד”ר עזי ברק שדיבר על ההשלכות הפסיכולוגיות והחינוכיות שיש לאינטרנט. כ- 200 איש הגיעו לכנס שהיווה, למעשה, את נקודת ההתחלה של עמותת אשנב שנוסדה לאחר כשנתיים.

בארגון כנס זה היתה לי כוונה נוספת. רציתי להביע במעשה את הרגשתי שגם אנשים שברגע של חולשה איומה שמו קץ לחייהם ראויים להנצחה ולא לנידוי. כמובן שאין הם ראויים להערצה או לתשבחות על המעשה הנורא שעשו. במו ידיהם, כשסבלם נראה בעיניהם כללא נשוא, הם רצחו את האפשרות של תקווה בחייהם וגרמו בעצמם לסבל מתמשך לבני המשפחה וחברים. וחשוב מאד שהצעירים ידעו את זה, בשפה ברורה וחד משמעית.

אולם, גם צעירים סובלים אלה ראויים להנצחה. ראויים הם שיזכרו אותם. הסטיגמה החברתית האיומה שיש אצלנו לגבי מתאבדים ולגבי משפחותיהם, שגוררת קשר נוראי של שתיקה סביב הנושא הכאוב הזה, חייבת להיעלם. הכאב והעצב של ההורים של מי שבנם התאבד אינם פחותים מאלה של מי שבנם מת מוות הירואי בקרב, או נספה בתאונת דרכים נוראית או בתאונת אימונים קשה.

עבור כולנו, מותם של ילדים תמימים אלה, שבקושי הספיקו לטעום את טעם החיים, הוא פספוס אחד גדול ושברון לב לכל החיים. עבור כולנו הם ממשיכים לחיות בלבבות, כפי שכתבתי בשיר שהייתי רוצה להקריא לכם, להנצחתו של ערן.

בשבילי הוא עוד חי, בלבבי.

אבשלום אדרת, אפריל 2003


הוא טמון, גופו באדמה,

ואני נותרתי עם כאבי,

אובדן שמתעצם כל שנה ושנה,

בשבילי הוא עוד חי, בלבבי.


הוא לא יחייך, הוא לא יאהב,

הוא גם לא יקרא לי “אבי”,

עפר מכסה כעת את פניו,

בשבילי הוא עוד חי, בלבבי.


ביגוני אתעטף, עצוב ומנוכר,

מול בורא העולם אשא את ריבי.

למה קטפת פרח יקר?

בשבילי הוא עוד חי, בלבבי.


בדמיוני הוא מופיע, תמיר וחסון,

צעיר יישאר, בני אהובי,

ומאותו הרגע בו קרה האסון,

בשבילי הוא עוד חי, בלבבי.


אבל מה ניתן לעשות כדי להציל צעירים, כמו ערן, מפני תופעות כל כך קשות של הסתה ואלימות שלוחת רסן המשתוללים ופוגעים ללא רחם באנשים תמימים אלה?

סהר, סיוע והקשבה ברשת, כיום עמותה עצמאית הנתמכת כספית על ידי אשנב, הוקמה כדי לעזור לצעירים אלה. אתר סהר, המנציח גם הוא את ערן ז”ל, תומך באלפי צעירים שזועקים את כאבם דרך האינטרנט. הפעם הם יכולים להיות בטוחים שמי שיהיה מצידה השני של הרשת הם אנשים שבאמת יקשיבו להם, יפתחו את ליבם ויעשו הכל כדי להראות להם את התקווה ואת האור בתוך החושך הגדול בו הם מצויים כרגע.

אולם אין זה מספיק. עמותת אשנב חרתה על דיגלה את הצורך במודעות של כל הגורמים המשתמשים באינטרנט – בעלי אתרים, ספקי אינטרנט, מערכת החינוך, ילדים, הורים, אנשי עסקים וכל מי שנהנה לגלוש ואוהב את הרשת – לסיכונים הנוראיים שיש ברשת. הכנס הזה שמתמקד באופן מיוחד ביחסים הנוצרים באינטרנט, כמו הכנסים השנתיים הקודמים וכנסי החורף שלנו, הם אחד הביטויים לפעילות הזאת בתחום המודעות וההסברה.

בשלוש השנים האחרונות, מאז הקמתה של אשנב, אנחנו מתחילים להרגיש מודעות גוברת והולכת לנושאים שאנחנו עוסקים בהם. הפעילות המבורכת שלנו עם איגוד האינטרנט הישראלי כבר הניבה תוצאות מעשיות – בשלב ראשון לגבי התמיכה ב”סהר” וכעת לגבי הקמת קבוצת המשימה לנושאי חינוך והסברה ברשת כדי להביא להסדרה עצמית (SELF REGULATION) בנושא. אנחנו מוזמנים יותר ויותר לכנסים במקומות שונים ובמגזרים שונים כדי להשמיע את דברנו. הקהל הרחב, וביחוד ההורים שבינינו, מתחילים לקלוט את חומרת הבעיה ורבים נרתמים לפעילות ענפה בנושא.

זאת הסיבה לכך שאנחנו מכריזים היום על מסגרת חדשה של הרצאות, סדנאות וימי עיון שאשנב תציע לגופים השונים – בתי ספר, ועדי הורים, מרכזים קהילתיים, רשויות מקומיות – כדי להדריך ולהסביר ולהקנות כלים הן לצעירים והן להוריהם כיצד להתמודד עם התופעות הקשות של אלימות ברשת והסיכונים שיש בשימוש לא נבון באינטרנט.

נשתף פעולה עם כל מי שירצה ויהיה מוכן להירתם לנושא – חברות עיסקיות, משרד החינוך, המשטרה, המערכת המשפטית, המערכת הפרלמנטרית, גופים פרטיים וציבוריים – כדי להביא לכך שהמסר שלנו יגיע לכל פינה בארץ.

שימוש נבון ונאות באינטרנט יושג על ידי הסכמות, לא על ידי אכיפה. זהו תהליך של חינוך במובן הרחב של המילה, שייעשה על ידי קבלה מרצון של הכללים הרצויים, כפי שהצהרנו באמנה המשמשת בסיס לכל פעילויותינו באשנב.

ערן בני איננו. אבל אם נביא לידי כך שאנשים יהיו מודעים לכל ספקטרום ההשפעות שיש לאינטרנט על החברה; אם ניצור תרבות אינטרנט שבה הצעירים יכולים לפתח יחסים בצורה חופשית ובטוחה בלי לחשוש מהשמצות והסתה; אם נפתח את ליבנו ונשתמש ברשת כדי לתמוך באלה מבינינו הנמצאים במצוקה או החשים בדידות – אוכל לומר שמותו של ערן לא היה לשווא.

אני רוצה, לסיום, להודות לחברי ההנהלה הנפלאים של אשנב שמקדישים ממירצם ומזמנם לקידום הנושא החשוב הזה – מני לוי, ד”ר דני מילין, צביה אלגלי, קרן דונר, טל ברמעוז, ד”ר מרדכי שורק, רענן רוגל, רונן לוי, אלון וולף, ברוך הינוך ואיתמר מור. תודה רבה!

אני רוצה להודות לכולכם, שבאתם להשתתף בכנס שלנו. מחמם את הלב לראות אנשים שאיכפת להם ממה שקורה היום ברשת, ומוכנים להקשיב, לדון ולבחון דרכים שבהם נוכל להפוך את האינטרנט למקום בטוח, מהנה ומועיל.

אני מאחל לכולנו כנס פורה, מעורר חשיבה ומאתגר.

בהצלחה!

אבשלום אדרת (אבא של ערן)

_NEJ2732.jpg

הצהרת העמותה ומטרותיה

הצהרת העמותה:

עמותת אשנ”ב (אנשים למען שימוש נבון באינטרנט)

להנצחת ערן אדרת ז”ל

יעוד

קידום מודעות הציבור, למען רווחתו, להשפעות החיוביות והשליליות שיש לשימוש ברשת האינטרנט על החברה ועל ערכיה וטיפוח שימוש בריא ונבון בה.

חזון

להיות לגורם המוביל בארץ ליצירת ופיתוח מודעות זו, הן בקרב הציבור הרחב והן בקרב בעלי המקצוע, תוך שיתוף פעולה עם גורמים לאומיים ובינלאומיים הקרובים לנושא.

ערכי ליבה

לרשת האינטרנט תרומה אפשרית משמעותית ביותר לקידום ולסיוע בנושאים אנושיים וחברתיים.

מקורות המידע הזמינים בשפע רב ובכל תחום, התקשורת היעילה והמהירה, הסרת הגבולות הגאופוליטיים וקירוב עמים, תרבויות וקבוצות אתניות, כולל חיזוק הקשרים בין עם ישראל בארץ ובתפוצות, האפשרות הנוחה ללמידה ולהוראה מרחוק, ללא תיווך מייקר – כל אלו, ועוד, עשויים לתרום לרווחת הפרט, לקירוב ללבות, לפיתוח ולקידום חברתי.

לשימוש הנרחב ברשת האינטרנט יש גם היבטים חברתיים-ערכיים.

ההרחבה המהירה של השימושים השונים ברשת האינטרנט וההרחבה הניכרת של מספר המשתמשים באינטרנט, הביאה עמה, בצד ההקשרים הטכנולוגיים (כגון: זמינות הרשת, מהירות העברת הנתונים וכיוצ”ב), גם הקשרים חברתיים ערכיים, אשר טומנים בחובם, בצד היתרונות, גם סכנות אין ספור.

לאנונימיות ולהעדר הפיקוח יש גם חסרונות.

לרשת האינטרנט מספר יתרונות ייחודיים: היא מבטלת כמה מהקשיים הלוגיסטיים של הזמן והמרחב: המידע זורם מהר יותר והופך נגיש לכל, השווקים יעילים יותר, התקשורת הקהילתית והבין אישית מתפתחת ועוד. ואולם האינטרנט היא גם רשת אנונימית, נטולת פיקוח, העלולה להוביל לשימוש לרעה בחופש ההבעה המוחלט הקיים בתוכה, הן לצורך ניצול של משתמשים תמימים, כגון קטינים או לקוחות, והן לצורך מתן עידוד למטרות בלתי מוסריות, כגון הסטה לשנאה כלפי עמים, דתות וקבוצות מיעוט שונות בחברה.

בעולם שאין בו גדרות וגבולות נחוצים כללי התנהגות ברורים יותר.

האינטרנט כמוהו כעולם חדש אשר עדיין לא נקבעו גבולותיו. ככזה הוא מעמיד בפנינו אתגרים חדשים, ערכיים ומוסריים, אשר כל ניסיונות העבר אין בהם כדי להצביע על דרכים צויות להתמודדות עימם.

כדי להתמודד עם השינויים נחוצה מודעות.

מתוך התבוננות בשינויים המהירים של טכנולוגיות ההי-טק, אשר הביאו את האינטרנט לפתחו של כל בית, ומתוך התבוננות בהשפעותיהם של שינויים אלה על חיינו היום יומיים, מוצע להקים עמותה שעיקר עיסוקה יהיה בקידום וטיפוח המודעות לשינויים הצפויים, ולמשמעויות החברתיות והאישיות הנובעות מהשימושים הנרחבים של האינטרנט בפרט ושל התקשוב בכלל.


מטרות

כדי להתקדם אל היעד האמור העמותה מבקשת לפעול לאורן של המטרות הבאות:

  1. לעורר ולקדם מודעות והבנה בקרב הציבור בכל הקשור להשפעות (חיוביות ושליליות) שיש לשימושים השונים באינטרנט בהתייחס לפרט, לקבוצה, למוסדות ולחברה בכללה. (העמותה אינה מתכוונת להתייחס לאספקטים הטכנולוגיים של ההי-טק).

  2. לטפח הבנה בין משתמשי רשת האינטרנט ואנשי המקצוע בתחום ההי-טק לבין הציבור הרחב אשר אין לו עדיין נגיעה לטכנולוגיות המתקדמות ולבחון את הזיקה בין צרכי הפרט והחברה לבין מגמות הפיתוח של ההי-טק ושימושי האינטרנט.

  3. לבחון ולהבין את המשמעויות החברתיות של השימושים ברשת האינטרנט בתחומים הבאים:

  • שינוי המבנה התעסוקתי וההשפעות על תכני העסוקים השונים ודפוסי הקידום המקצועי.

  • ההשפעות על המסחר ומשמעויות המעבר מהמסחר המסורתי אל המסחר האלקטרוני.

  • ההשפעות על זכויות הפרט ואבטחת רכושו הפיזי והאינטלקטואלי.

  • ההיבטים האתיים והמשפטיים של שימושי הרשת.

 

פעילויות העמותה

פעילויות העמותה יהיו במישורים הבאים:

 

  • כנסים: העמותה תקיים כנס ארצי שנתי וכנסים אזוריים (מפגשים, ימי עיון וכיו”ב). כל הכנסים והמפגשים הללו יוקדשו לזכרו של ערן אדרת.
     

  • אתר אינטרנט ומדיה חברתית: העמותה תפעיל אתר אינטרנט ודף פייסבוק שישמשו במה לפעילויות העמותה ולהחלפת דעות בנושא.
     

  • הסברה וחינוך:

    • פיתוח תוכניות הסברה בבתי ספר יסודיים ותיכוניים, ובחינוך הלא פורמלי.

    • הפצת מידע לגבי אמצעים טכנולוגיים שיש בכוחם לצמצם את הסיכונים שבאינטרנט.

    • שימוש באמצעי התקשורת להעלאת מודעות הציבור הרחב לנושא.

    • קידום והפצת נושאים, הקשורים בשימוש נרחב באינטרנט, המסייעים בשיפור איכות החיים.

    • הקמת “קו חם” להסברת הנושא ותמיכה במקרה הצורך.
       

  • חקיקה ועידוד המחויבות:

    • הקמת לובי פרלמנטרי לקידום חקיקה אשר תסייע למניעת שימוש לרעה ברשת האינטרנט.

    • כתיבת אמנה בנושא והחתמת ספקי אינטרנט וחברות תוכנה.
       

  • פעולות פרו חברתיות:

    • עידוד פעילות למען קידום מטרות חברתיות באמצעות האינטרנט.
       

  • עידוד המחקר:

    • עידוד לימודים ועבודות מחקר בתחום שימושי האינטרנט והשפעתם על החברה.

    • בחינת תחזיות ומחקרים אשר עשויים להצביע על השפעות עתידיות (חיוביות ושליליות) של טכנולוגיות חדשות.
       

  • שיתוף פעולה:
    1.שתוף פעולה עם תעשיית ההי-טק בארץ לבחינת ההשלכות החברתיות של האינטרנט.
    2.שיתוף פעולה בארץ ובעולם עם גופים ואירגונים הדומים לנו במטרותיהם.


דרכי הארגון

כל פעילויות העמותה יהיו על בסיס התנדבותי והמשאבים שיאספו יוקדשו לקידום מטרותיה.

משאבים יגויסו מתעשיית ההיי-טק ומגופים שקידום הנושא קרוב ללבם. בנוסף ישלמו חברי העמותה דמי חבר שנתיים.

לצורך התפעול השוטף של העמותה יועסק אדם (“מזכיר העמותה”) בהיקף של חצי משרה, ברגע שהמשאבים הכספיים יאפשרו זאת.

חברות בעמותה תהיה פתוחה בפני כל אדם ובלבד שימלא אחר תקנון העמותה, כגון: תשלום דמי חבר. בתקנון העמותה יינתנו הגדרות ברורות שתמנענה מגורמים בעלי עניין להשתלט עליה.

בחירת הנהלת העמותה ודרכי פעילותה יהיו על פי הנקבע בחוק העמותות.

העמותה תישא את שמו של ערן אדרת ז”ל ותנציח בכך את זכרו.

הצהרת העמותה ומטרותיה
אמנת אשנב

אמנת אשנב

האינטרנט היא סביבה אנושית, על אף שהאינטראקציה עם בני אדם ברשת מתווכת מחשב. אשנ”ב כעמותה מבקשת לסייע ביצירת קהילת אינטרנט אחראית בדרך של הסכמה, ולא בכפייה.

ערכי היסוד של שימוש נאות באינטרנט

אתרי אינטרנט יכבדו את החוקים החלים על מחשבים ואינטרנט, וכן יפעלו בהתאם לאתיקה המקצועית בתחומים הרלוונטיים לכל אחד ואחד מהם. אין לנצל ידע טכנולוגי לרעה כדי לפגוע באדם, במוניטין שלו או בכבודו, להפר את פרטיותו, את זכויות היוצרים שלו ולהונותו.

פרטיות

  • אין לנצל אמצעים טכנולוגיים להפרת פרטיותם של משתמשים.

  • זכותם לדעת איזה מידע נאסף עליהם ומה ייעשה בו, וזכותם לסרב לאיסוף המידע.

  • בכל אתר יצוין בבירור איזו דרגת אנונימיות נשמרת בו ובאילו תנאים מותר להפר אותה.

  • אין לפרוץ לתיבת דוא”ל פרטית ואין לצותת לה.

  • אין להוסיף משתמש לרשימת דיוור בלי הסכמתו, אין למסור לאחר כתובת של משתמש.

 

חופש הביטוי

  • אתרים הכוללים אלימות, פורנוגרפיה וגזענות יציגו באופן בולט את סיווגם, למשל “למבוגרים בלבד”. מומלץ כי הכניסה אליהם תתאפשר בעזרת סיסמה.

  • הסייגים החוקיים שמופעלים מחוץ לאינטרנט יחולו גם בו בכל הקשור לחיסיון משפטי.

  • יש להגן במיוחד על ילדים וקטינים בפני הונאה, פדופיליה, פורנוגרפיה ואלימות. יש לקבל הסכמת הורה לפעולות שאינן מורשות לילדים.

 

אמינות

  • פרסום מדויק ואמין הוא תנאי לכך שהאינטרנט תוכל לשמש כמקור מידע למשתמשיה.

  • אין לעודד הפצת שמועות. יש לתקן מידע שהתפרסם והתברר שהוא שגוי.

  • אין להפר זכויות יוצרים ואין לסייע בהפרתן.

  • אין להתחזות לאחר, במיוחד לא לבעל מקצוע או לבעל תפקיד המציע שירותים או מידע.

 

ביטחון ואבטחת מידע

  • אין לפרוץ לאתר, להפיל אותו או לשנות את תוכנו, משום סיבה שהיא.

  • בעלי שרתים ינקטו אמצעים סבירים להבטחת האתרים המאוחסנים אצלם מפני פריצות.

  • יינקטו אמצעים סבירים לשמירה על סביבת עבודה נקייה מתוכנות מפגעות כגון וירוסים.

 

איכות ומקצועיות

  • בעלי אתרים או האחראים לתוכנם יפרסמו כתובת לפניות ותאריך עדכון.

  • אתרים יקפידו למזער תקלות ובאגים, ולפרסם טקסטים תקינים מבחינה לשונית.

  • מקורו של מידע המתפרסם באתר צריך להיות מזוהה.

  • ספקים יפרסמו בבירור את השירותים והתעריפים שלהם, ולא יקשו על המבקשים להתנתק.

 

אחריות

  • האחריות בכל הנוגע לתכנים המתפרסמים באתר מוטלת על בעליו או האחראי לתוכנו. אין בכך כדי להפחית מאחריותו של מפרסם המידע אם הוא מפרסם את בפורומים או בצ’אטים באתר זה.

 

נימוס

  • בקהילה יש לנהוג בנימוס ולדבר בשפה ראויה. אין לפגוע בכבודו של חבר בקהילה.

  • אפשר למחוק מפורומים הודעות פוגעות ומסיתות, ובמקרים קיצוניים אף להרחיק משתתף. כללים אלו צריכים להיות שקופים וידועים למשתמשים.

  • אין להטריד משתמשים אחרים ואין לפנות אל בעלי אתרים ומספקי שירותים בתואנות שווא.

חברי ההנהלה

חברי ההנהלה

עו״ד אורית בוצר , LL.M

יו"ר העמותה
מנהלת במרכז לחדשנות cdi-negev.
בשנים אחרונות יועצת ועוסקת בהובלת פרוייקטים בתחום הבריאות, בשיתוף משרדי ממשלה, גופי בריאות ציבוריים, תעשיה ויזמות ובשימת דגש על ה״מטופל במרכז״ , חשיבות הביג דאטא בשיפור הבריאות והעצמת המטופל בסיוע הטכנולוגיה .

ד"ר שגית זילברברג

מנכ"ל עמותת אשנב
ד”ר שגית זילברברג, מרצה וחוקרת תקשורת. ב-2015 נבחרה לתפקיד יו"ר העמותה עד לכניסתה של גב' אורית בוצר ומאז 2018 מכהנת כמנכ"ל בפועל.
שגית, מרצה באקדמיה בקורסים שונים לתקשורת ויועצת אקדמית באוניברסיטה הפתוחה. בעלת תואר ראשון ושני בתקשורת מהאוניברסיטה העברית ודוקטורט בתקשורת מאוניברסיטת בר-אילן.
בעלת ניסיון בפיתוח סדנאות והדרכות להורים וגורמי חינוך בתחום התיווך בין ילדים וטכנולוגיות תקשורת חדשות.
לדבריה: “אני גאה להוביל את תנופת ההתחדשות העוברת על העמותה. עולם האינטרנט שינה את תפיסת חיינו בכל תחום ואני רואה חשיבות רבה ב הקניית ידע וכלים אשר יסייעו להפיק את המיטב מההיצע הקיים ברשת ולהתנהל חכם בעולם התוכן הסלולרי, הרשתות החברתיות והמסרים המידיים. אנו חיים בתקופה מאתגרת ומעניינת במיוחד בה משתנה עולם הערכים והדיגיטל תופס מקום רב בחיינו כבר בגילאים הצעירים”.

ד"ר אבשלום אדרת

יזם חברתי, מאמן אישי, ומרצה באקדמיה בתחום היזמות החברתית.

על רקע התאבדותו של בנו, ערן ז"ל בתחילת השירות הצבאי, והתפקיד שמילא האינטרנט במותו, הקים ד"ר אדרת להנצחתו את עמותת אשנ"ב, לשימוש נבון באינטרנט. על העמותה לפעול כדי למזער את הסיכונים והסכנות ברשת, מצד אחד, ולהעצים את הפעילות החיובית והנבונה ברשת, מצד שני.

בשנים האחרונות משמש ד"ר אדרת כיו"ר פעיל (בהתנדבות) של  עמותת "בשביל החיים" שתומכת במשפחות שיקיריהם התאבדו ופועלת להגברת המודעות למניעת התאבדויות.

לפני כניסתו לאקדמיה, במשך כ-20 שנה, ד"ר אדרת היה בהי טק, המציא טכנולוגיה וניהל במשך שנים, בארץ ובארה"ב, סטרטאפ טכנולוגי. באקדמיה קורס הדגל של ד"ר אדרת הוא סדנא ליזמות חברתית אפקטיבית שאותה פיתח, ושיצרה בשנים האחרונות מאות מיזמים קהילתיים וחינוכיים ברחבי הארץ.

שרי אופיר

 M.A בניהול ומנהיגות בחינוך, אונ' ת"א. מאמינה ביצירת מודלים שונים של מנהיגות נוער, ליווי ותמיכה ליזמות ויצירת אינטראקציות  המאפשרות חווית למידה והתפתחות לכל אחד ואחת. יוזמת שיתופי פעולה ומובילה את צוותי ההדרכה והתכנים בדגש על העלאת המודעות החברתית להתנהלות בטוחה ברשתות החברתיות, שיח מכבד וקידום פעילויות של חיילים, סטודנטים ובני נוער בבתי הספר.
חשוב לי לשלב פעילות התנדבותית בקהילה ולאפשר לתלמידים ליזום פרויקטים ולתרום למען הקהילה.

אפי שחק

תפקיד: מנכ"ל אפילוג טכנולוגיות עסקיות

בחיים: יועץ עסקי בתחום מערכות מידע

בעמותה: חבר הנהלת עמותת אשנ"ב

תחומי אחריות: פרויקטים מיוחדים, מערכות מידע

אני מאמין: הפיכת העמותה למרכז ידע בתחום הגלישה הנבונה ברשת ברמה הלאומית

תמונה: בדרך

עדי איקן

חבר הועד המנהל בעמותה

לתפיסתי, יש ערך ביצירת שיח ובהעלאת המודעות למשמעויות השימוש באינטרנט ובטכנולוגיות השונות. במהלך העשור האחרון, אנו חווים האצה בהתפתחויות הטכנולוגיות, וייטב לנו אם נדע להבחין נכונה במתרחש ולתרגם זאת לכדי תובנות - הן כחברה והן כפרטים

ידידיה שוורץ

חבר הועד המנהל בעמותה

מפתח תוכנה בחברת WalkMe, מסיים בימים אלו לימודי תואר ראשון בפילוסופיה באוניברסיטה הפתוחה.

הרשת היוותה עבורי, ועודנה מהווה, מקום לצמיחה ולמידה, ובה רכשתי חלק נרחב מהשכלתי ומתחביביי. עם זאת, ללא התנהגות מודעת וראוייה היא עשויה להפוך ממשרת נאמן - לאדון מסוכן.

רון פריזלר

תפקיד: מנהל אגף חינוך והדרכה בפנימיות - משרד החינוך.
בעמותה: משקיף.
אחריות: בעקרון תחומי חינוך ובני נוער.
אני מאמין: חינוך חינוך חינוך, 

עו"ד רון לוינטל

סגן יו"ר מחוז ת"א בלשכת עורכי הדין בישראל, ויושב ראש ועדת לשון הרע בלשכת עורכי הדין. המשרד מתמחה בתחומי לשון הרע, זכויות יוצרים, דיני עבודה, משפחה ומשפט מוניציפלי.

ד''ר אורלי מלמד

יועצת לעמותה
חוקרת ומרצה בתחומים:  

מדיה דגיטלית, אינטראקטיביות ושיח ברשת,  

חינוך לשימוש נבון ברשת, פוטותרפיה.

עוסקת  בהכשרת מורים לתקשורת וקולנוע

באוניברסיטת בר אילן ובסמינר הקיבוצים.

 

מעניינים אותי אנשים, טכנולוגיה ומה שביניהם.

צופה אל העתיד בתקווה ולפעמים בדאגה.

פעם אמרו שאת המורה יחליפו תקליטי ויקטרולה.

היום אומרים שהאדם הוא פאסה,

הוא אנושי מדי ונחוץ שדרוג.

מתגעגעת לאנושי ולממשי.

בני ישראלי

, B.A בכלכלה, M.B.A - מוסמך במינהל עסקים - , פנסיונר, בעשר שנים האחרונות עסקתי בתפקיד רכז אדמיניסטרטיבי בעמותה. 

נשוי + 72 שכיום רס"ן ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין. עם העמותה: כמתנדב, משקיף, חבר ועד ורכז משנת 2002. החזון שלי לפעילות העמותה שתמשיך להיות הגוף המוביל בנושא המודעות לשימוש נבון ברשת.

שחר פוקס

חבר הוועד המנהל בעמותה

מנהל פרויקטים במחלקת הדיגיטל, "גלובס" 

מאמין שלפעילות העמותה ערך מיוחד בעקבות בסיס אינטלקטואלי ואקדמי מוצק, נקודת מבט שקולה ומעשית ושליחות ייחודית (הנצחת ערן אדרת ז"ל). שימוש נבון ומושכל ברשת הוא נושא מרכזי בשיח הציבורי כבר מספר שנים, והמציאות בתחום עוברת שינויים עמוקים, שרודפים אחד את השני בקצב מסחרר. שינויים אלו מגדילים את מספר ההזדמנויות והסיכונים  ברשת, ומעל הכל מדגישים את החשיבות של חינוך והעלאת המודעות בקרב הציבור.

Please reload

bottom of page